Danas, više nego ikada, traži se bolja fizička sprema sportista i sportistkinja. Bez obzira da li se radi o individualnim ili timskim sportovima, svi žele biti brži, eksplozivniji, jači, izdržljiviji. U okviru programa za sportiste i sportistkinje, naši treneri kontinuirano rade na unaprjeđenju opštih motoričkih sposobnosti, vodeći računa o individualnim potrebama sportiste ili sportistkinje. Naš jedinstveni program, čija primjena je doprinijela obaranju preko 20 rekorda Bosne i Hercegovine u različitim individualnim sportovima (plivanje, atletika, brzo klizanje), kao i do fenomenalnih rezultata u timskim sportovima (KK Champion - karate, KK Burch - košarka, ŽRK Jedinstvo – rukomet, FK Sloboda – nogomet), uključuju rad na:

  • BRZINA – ubrzavanje, usporavanje, tehnike linearnog i lateralnog kretanja, mehanika trčanja

  • EKSPLOZIVNOST – olimpijsko dizanje (nabačaj i izbačaj, trzaj), pliometrijske vježbe, rad sa medicinkama, tehnike skakanja i doskoka

  • SNAGA – funkcionalni trening snage, detaljne instrukcije, fokus na gornji dio tijela, donji dio tijela i vezu među njima (core)

  • IZDRŽLJIVOST – specifična izdržljivost za sport kojim se bavite

  • FLEKSIBILNOST/MOBILNOST – priprema mekih tkiva (valjanje), različite forme istezanja (statičkog i dinamičkog), aktivacija mišićnih struktura

  • SMANJENJE BROJA POVREDA – identificiranje i korekcija disfunkcionalnosti

1/9
SPORTISTI
 
 
REKREATIVCI

Naši programi za rekerativno vježbanje (bez obzira na godine starosti klijenata) su izuzetno popularni. Bez obzira da li je vaš cilj da se pokrenete, izgubite višak kilograma, ili jednostavno da o svom zdravlju povedete malo više računa, naši treneri će vam pomoći da ostvarite svoj cilj. Ovi programi su, kao i programi za sportiste i sportistkinje, potpuno individualizirani i prilagođeni individualnim karakteristikama klijenata, kako sa obzirom na godine, tako i sa obzirom na nivo vježbačkog znanja i iskustva. Ukratko, u ovom programu mi nastojimo kontinuirano unaprjeđivati funkcionalnost vašeg tijela, nastojeći da mu damo optimalan nivo fleksibilnosti, mobilnosti i stabilnosti, kako biste bolje funkcionisali u svakodnevnom životu. Također, doprinosimo jačanju gornjeg i donjeg dijela tijela i podižemo nivo kardiovaskularne spremnosti. Ukratko, ovaj program vam omogućava da se bolje krećete i da budete funkcionalniji nego ste ikada bili. O efektima ovog treninga možete pročitati mišljenja naših klijenata.

1/7
 

1/3
OPORAVAK NAKON POVREDE

Broj povreda u sportu, naročito kod mlađih kategorija, ukazao je na potrebu uvođenja ovog programa. Sve je veći broj mladih ljudi (naročito ženskog pola) kod kojih se, iz raznih razloga, dijagnosticiraju problemi i bolovi koljena (meniskus, križni ligamenti), kukova, donjeg dijela leđa, torakalnog dijela kičme, vratnog dijela kičme, ramenog pojasa, skočnih zglobova. Neki od ovih problema budu pogoršani do te mjere da dovedu do ozbiljnih povreda,  pa i operacija. Zbog svega toga, funkcionalnost vašeg tijela može biti narušena, a kopenzacijske i supstitucijske kretnje, koje usvojite kao obrasce kretanja, mogu ponovo dovesti do istih ili još ozbiljnijih problema i povreda. Stoga, ukoliko želite da se oporavite nakon neke povrede ili operacije, i, što je najvažnije, izbjegnete ponovno povrjeđivanje, od izuzetne je važnosti da vaš oporavak nadziru naši kvalifikovani treneri. U okviru ovog programa, mi vodimo računa o uzrocima koji su do povrede doveli i, prateći tok vašeg oporavka, nastojimo da uzroke eliminišemo, omogućavajući na taj način da se oporavite i zdraviji, jači i bolji vratite na teren i svakodnevnicu. O efektima ovog programa možete pročitati mišljenje naših klijenata.